Blog

Laxbiffar med rostad sötpotatis

[one_fourth][box type=”bio”] 4 port

SÖTPOTATIS

800gr sötpotatis

olivolja

flingsalt

 

[/box][/one_fourth]

[one_fourth][box type=”bio”]LAXBIFFAR

500gr tinad laxfilé

1 vitlöksklyfta

1/2 kruka persilja

1/2 citron

sesamfrön till panering

salt svartpeppar smör/olja[/box][/one_fourth]

[one_fourth][box type=”bio”]DIPP

200gr turkisk yohurt

75gr västerbottenost

citronsaft salt & peppar

 

[/box][/one_fourth]

[one_fourth_last][box type=”bio”]MANGOSÅS

1 dl kokosmjölk

200gr tinad mango

Mixa kokosmjölen + mango smaksätt med

chili (torkad eller färsk)

och salt[/box][/one_fourth_last]

[box type=”info”] Sallad  cocktailtomater   300gr vitkål   1/2 rödlök   citronsaft & olivolja   salt & peppar[/box]

[tabs slidertype=”top tabs”] [tabcontainer] [tabtext]sötpotatis[/tabtext] [tabtext]laxbiffar[/tabtext] [tabtext]dipp[/tabtext] [tabtext]sallad[/tabtext] [/tabcontainer] [tabcontent] [tab]ugn 225 grader. Skala o skär potatisen i klyftor. Lägg i ugnsform, ringla över olja. Flingsalt. Ugnen 15-20 min – gyllenbruna o lite mjuka är de klara.[/tab] [tab]Mixa lax med ost, vitlök, perilja, citronsaft, salt & peppar i matberedare. Forma 4 biffar, rulla i sesamfrön, stek på medelvärme tills gyllenbrun färg. Sänk värmen och låt de bli klara.[/tab] [tab]Mixa yoghurt, ost till slät dipp. Smaka av med citronsaft, salt och peppar.[/tab] [tab]skön och tärna tomater, finhacka lök. Smaka av med citron & olja och salt & peppar.[/tab] [/tabcontent] [/tabs]

Share