Blåbärsbullar

Blåbärsbullar

71%

Servings

16

Prep

1 hr

Cook

10 min

Blåbärsbullar

Jäst 50 gram
Vatten 5 dl
Fiberhusk 2 msk
Matolja 2 msk
Flytande honung 2 msk
Salt 1,5 tsk
Kesella 1,5 dl
Torkade hackade blåbär 1 dl
Glutenfri mjölmix 7 dl
Glutenfri mix med fibrer 3 dl

Frukost, utflykt eller tebjudning… Glutenfritt

  1. Lös upp jästen i vattnet. Tillsätt fiberhusk, matolja och honung. Låt svälla ca 10 min.
  2. Tillsätt salt, kesella, blåbärshack och mjölmixerna. Arbeta ordentligt till en blank men något kladdig deg. Låt jäsa övertäckt ca 30 min.
  3. Klicka ut degen med hjälp av två skedar på en plåt med bakplåtspapper. Strö över lite pumpakärnor.
  4. Låt jäsa till knappt dubbel storlek, 15-20 min.
  5. Sätt ugnen på 225 grader. Grädda mitt i ugnen 10-12 min.

Share

No Comments

Leave a Reply