Caesarkyckling med rostade rotfrukter

Caesarkyckling med rostade rotfrukter

Servings

4

Prep

10 min

Cook

25 min

Caesarkycklingsallad

Kycklingfilé 600 gram
Morötter 350 gram
Palsternacka 400 gram
Blomkål 225 gram
Salt & peppar efter smak
Olivolja efter smak
Bacon 1 paket
Romansallad 1
Caesardressing efter smak
  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Skala och skär morötter och palsternacka i stavar. Lägg på plåt tillsammans med blomkålsbuketter. Tillsätt olivolja och salt efter smak. In i ugnen ca 20-25 min.
  3. Salta och peppra kycklingfiléerna. Hetta upp en stekpanna med olja och stek kycklingen på båda sidor tills gyllenbruna. Lägg dem sedan i en ugnsform. Sätt in dem i ugnen ’hyllan under’ grönsakerna. 10-15 min.
  4. Strimla bacon och stek knaprigt på medelhög värme utan fett. Häll av på ett hushållspapper så överflödigt fett försvinner.
  5. Skölj och skär salladen i grova bitar och lägg upp på ett fat. Skiva kycklingen. Fördela grönsaker och kyckling över salladen. Toppa med baconet.
  6. Ringla över caesardressing.

Share

No Comments

Leave a Reply