Cheesecake med pepparkaka och choklad

Cheesecake med pepparkaka och choklad

100%

Servings

8

Prep

10 min

Cook

4 min

Ingredients

smör 75 g
pepparkakor 150 g
vit choklad 250 g
mörk choklad 75 g
färskost 400 g
kesella (10%) 1 dl
socker 1 dl
lingon att garnera med
  1. Sätt ugnen på 175°C.
  2. Smält smöret och mixa det med pepparkakorna i en matberedare till en smulig deg.
  3. Tryck ut på bottnen i en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter, gärna en hjärtformad.
  4. Grädda bottnen i 8-10 minuter.
  5. Smält den vita chokladen i ett vattenbad och ta från värmen.
  6. Grovhacka den mörka chokladen.
  7. Blanda färskost, kesella och socker.
  8. Tillsätt den smälta vita chokladen, lite i taget, under ständig omrörning. Blanda ner den hackade chokladen.
  9. Fyll formen och ställ kallt ca 4 timmar.
  10. Garnera med lingon runt kanten.

Fri från ägg, men kontrollera innehållet i pepparkakorna. Innehåller laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: använd glutenfria pepparkakor.

Tips
Kakan går även bra att frysa. Ta i så fall ut den ca 1 timme före servering.

Share

No Comments

Leave a Reply