Chili och honungsgrillad lax

Chili och honungsgrillad lax

Servings

8

Prep

30 min

Cook

3 min

Underbar lax med somrig sallad – lätt och färgglad

Laxen

Lax 800 gr
Olivolja 1 msk
Chiliflakes 0,5 msk
Honung 1 msk
Flingsalt 1 msk

Laxen;

  1. Ta bort ev skinn från laxen. Skär den i kuber.
  2. Gnid in i oljan.
  3. Mixa ihop chili, honung, peppar och salt på en tallrik. Vänd kuberna runt i mixen.
  4. Grilla dem eller stek, 1-2 min på var sida.

Färgglad betasallad

Polkabetor 4
Gulbetor 4
Rödbetor 4
Kronärtskockor i olja 600 gram
Ruccola 100 gram

Färgglad betasallad;

  1. Skala betorna skär dem i riktigt tunna skivor.
  2. Häll av oljan från kronärtskockorna.
  3. Blanda ihop allt med en senapsvinägrett.

Senapsvinägrett

Olivolja 4 msk
vit balsamvinäger 1,5 msk
Grovkornig senap 1,5 msk
Salt & peppar efter smak

Senapsvinägrett;

  1. Vispa ihop allt smaka av med salt och peppar.

 

Share

No Comments

Leave a Reply