Grova frukostbröd

Grova frukostbröd

75%

Servings

16

Prep

1 hr 20 min

Cook

10 min

Frukostbröd

Vatten 7 dl
Krossat bovete 2 dl
Hela linfrön 0,5 dl
Jäst 50 gram
Honung 2 msk
Matolja 2 msk
Salt 1,5 tsk
Glutenfri grov mjölmix 7-8 dl

Laktosfritt frukostbröd

  1. Koka upp vattnet. Mät upp bovete och linfrön i en bunke. Häll det heta vattnet över. Låt svalna till fingervarmt.
  2. Smula ner jästen och lös upp. Tillsätt honung, matolja och salt.
  3. Blanda ner den grova mjölmixen. Arbeta tills en blank och smidig deg. Låt jäsa övertäckt ca 40 min.
  4. Stjälp upp på bakbord med mjölmix. Kavla ut till en fyrkantig platta, ca 30 x 30 cm. Skär upp i 4 rutor.
  5. Lägg rutorna på plåt med bakplåtspapper. Låt jäsa 15-20 min. Sätt ugnen på 250 grader.
  6. Spreja med vatten och strö över linfrön. Grädda mitt i ugnen 10-12 min.

Share

No Comments

Leave a Reply