Karibisk Hönsgryta

Karibisk Hönsgryta

Servings

4

Prep

15 min

Cook

15 min

Hönsgryta

Gul lök 2
Purjolök 0,5
Vitlöksklyfta 1
Paprikor 2
Rapsolja 1 msk
Hönsbuljong 2,5 dl
Kokosmjölk 100 ml
Apelsin &/ eller annanasjuice koncentrerad 1 dl
Sambal oelek 1 tsk
Tomatpuré 1 msk
Lime både skal och saft 1
Hönsbröstfilé 300 gram
Salt o peppar efter smak

Med smak av annans och apelsin!

  1. Koka bulgur eller quinoa.
  2. Skala och grovhacka lök, purjolök och vitlök. Skölj och skär paprika i bitar. Fräs allt i stor kastrull i oljan.
  3. Tillsätt hönsbuljong, kokosmjölk, juice, sambal oelek, tomatpuré och limeskal och saft. Låt grytan koka ihop i några minuter.
  4. Tärna hönsköttet och lägg i grytan. Värm upp på nytt och smaka av med salt och peppar.

Share

No Comments

Leave a Reply