Kycklinggryta med saffran

Kycklinggryta med saffran

Servings

4

Prep

1 hr

Cook

50 min

Kycklinggryta

Kycklinglårfilé 900 gr
Rapsolja Till stekning
Gullök (hackad) 2 st
Saffran ½ gr
Tomatpuré 2 msk
Vitlök (finhackade) 2 klyftor
Vatten 6 dl
Citrongräs(finstrimlad) 1
Russin 1 dl
Kycklingfond 1 msk

Grönkålsallad

Grönkål 100 gr
Rödlök (tunt skivad) 1 liten
Citron (saft) ½
Granatäpple (kärnor) 1 ½ dl
Nötter (ex. valnötter) ½ dl
Olivolja 1 msk
Salt

Directions

1. Hetta upp en stekpanna och bryn kycklingbitarna hastigt runtom, salta.

2. Värm oljan i en gryta och fräs löken i saffran, tomatpurè och vitlök. Stek tills löken är mjuk och lägg sedan i kycklingen.

3. Tillsätt vatten, citrongräs, russin och kycklingfond. Sjud under lock ca 30 min

4. Grönkålssallad: krama runt grönkål och lök med citronsaften. Blanda med granatäpple, nötter, olja och salt.

5. Servera med bulgur eller ris.

Share