Kycklingköttbullar med krämig sås och rårörda lingon

Kycklingköttbullar med krämig sås och rårörda lingon

Servings

4

Prep

40 min

Cook

15 min

Kycklingköttbullar

Kycklingfärs 500 gr
Ströbröd 1 dl
Mjölk 1 dl
Ägg 1 st
Gul lök (grovriven) 1 st
Persilja (hackad) 1 dl
Vitlök (riven) 1 klyfta
Citron (rivet skal och saft) ½
Svartpeppar ½ tsk
Salt 1 tsk
Smör 1 msk

Krämig sås

Gul lök (finhackad) ½
Vatten 3 dl
Crème fraiche 2 dl
Fond du chef (buljong, kött eller kyckling) 1
Mörk sirap ½ msk

Rårörda lingon

Lingon (frysta) 225 gr
Strösocker 1 dl

Directions

1. köttbullar: blanda ströbröd, mjölk, ägg, lök, persilja, vitlök, citron, salt och pepper. Låt stå i några minuter. Blanda ner kycklingfärsen. Hetta upp en stekpanna med en klick smör. Forma bollar med blöta händer. Stek runt om till fin färg och helt genomstekta. Ca. 6 min

2. Krämig sås: stek lök i fettet som är kvar i pannan. Häll i vatten, créme fraiche, fond och sirap. Låt sjuda i fem minuter

3. Rårörda lingon: rör lingon med sockret tills det lösts upp och lingonen tinat.

 

 

 

Categories

Recipe By

Avatar

Share

No Comments

Leave a Reply