Mangocurd

Mangocurd

Servings

4

Prep

10 min

Cook

45 min


Varva yoghurt, mango curd och smulade kex i glas. Garnera med mynta.

ca 3 dl
Tid: ca 45 min

400 g fryst mango eller färsk utan skal och kärna
1 1/2 dl socker
50 g smör
2 stora limer, saft från 2 limer och rivet skal från 1 lime
1 msk majsstärkelse
2 ägg

1. Skala och skär den färska mangon i bitar. Lägg mangon i en kastrull med socker, smör och saft från 1 lime. Koka upp under omrörning på svag värme tills mangon mosats sönder. Mixa den slät med stavmixer.
2. Tillsätt det fint rivna limeskalet. Rör ut majsstärkelsen i resten av limesaften. Vispa ihop äggen lätt. Tillsätt först limesaften med stärkelsen och sedan äggvispet under kraftig omrörning.
3. Sjud försiktigt under omrörning tills det tjocknar. (Det ska inte koka!).
4. Kyl ner massan, ställ gärna kastrullen i ett kallt vattenbad, rör om då och då. Häll upp i rena burkar. Förvaras i kyl och är hållbar ca 2 veckor.

Categories

Recipe By

Avatar

Share