Muffins med spenat och feta

Muffins med spenat och feta

Servings

12

Prep

15 min

Cook

15 min

Muffins med spenat och fetaost

Glutenfri grovmix 6 dl
Bakpulver 2 tsk
Salt 1 tsk
Smör 75 gram
Matyoghurt 2 dl
Mjölk 0,5 dl
Ägg 2

Goda matmuffins

  1. Sätt ugnen på 225 grader. Smörj en muffinsplåt.
  2. Fräs purjon och spenaten i smör ett par minuter. Dra från värmen och ställ att svalna en stund.
  3. Blanda de torra ingredienserna till smeten. Tillsätt smör. Hacka samman till en smulig massa. Blanda sist ner matyoghurt, mjölk och ägg. Arbeta snabbt till en smet.
  4. Skeda upp smeten i muffinsformar. Smula ner fetaosten i den avsvalnande fyllningen och tillsätt rosmarin. Smaksätt med lite svartpeppar. Tryck en liten fördjupning, med mjölade fingrar i varje muffins. Fördela fyllningen i groparna och strö över solrosfrön och pumpakärnor. Strö över lite flingsalt.
  5. Grädda mitt i ugnen ca 15 min.

Share

No Comments

Leave a Reply