Saffransbullar med hallon och mandelmassa

Saffransbullar med hallon och mandelmassa

Servings

20

Prep

5 min

Cook

10 min

Godaste Saffransbullar du någonsin provat!!

Testa att byta ut lite eller allt av mjöl och/eller socker till nyttigare varianter!

  • 25 g jäst
  • 5 dl standardmjölk
  • 1 dl strösocker/kokossocker
  • 2 paket saffran (1 g)
  • 100 g rumsvarmt smör
  • 2 krm salt
  • 12 dl vetemjöl/majsmjöl/mandelmjöl mixa efter tyckte & behov (ca 720 g)

Fyllning och pensling:

  • 100 g rumsvarmt smör
  • 200 g mandelmassa
  • 200 g färska hallon
  • 0,5 dl strösocker/kokossocker
  • 1 ägg till pensling

Kristyr:

  • 1 äggvita
  • 2,5 dl florsocker
  • florsocker att pudra ovanpå

Gör så här: Smula jästen i en bunke. Värm mjölk, socker och saffran till 37° och häll i bunken. Rör om tills jästen lösts upp.

Klicka i smöret och tillsätt saltet. Häll i mjölet lite i taget under omrörning. Arbeta degen för hand 10 min eller 5 min med degblandare. Låt jäsa under bakduk 1 timme.

Kavla ut degen på en mjölad bänk, till en rektangel, ca 1 cm tjock. Bred ut smöret och riv över mandelmassan. Fördela hallonen ovanpå, strö på socker och rulla ihop från långsidan. Skär i bitar, ca 4 cm, och lägg i stora muffinsformar. Låt jäsa under bakduk ytterligare 30 min.

Sätt ugnen på 225°. Pensla bullarna med lättvispat ägg och grädda mitt i ugnen ca 10 min.

Kristyr:

Vispa äggvita och florsocker med elvisp tills det är riktigt vitt. När bullarna svalnat, ringla över kristyren och pudra med florsocker.

Tips
Kardemummaälskare kan strö över 0,5 msk mortlade kardemummakärnor innan degen rullas ihop.

Share

No Comments

Leave a Reply