Saftiga lingonbullar

Saftiga lingonbullar

Servings

15

Prep

1 hr 40 min

Cook

10 min

Havre- o lingonbullar

Laktosfri Mjölk 5 dl
Jäst 50 gram
Fiberhusk 2 msk
fibrex 2 msk
Glutenfria Havregryn, ren havre 3 dl
Lingonsylt 1 dl
Rapsolja 2 msk
Salt 1 tsk
Fin glutenfri mjölmix 10 dl
Topping - glutenfria havregryn efter smak

Laktos och glutenfria

  1. Värm mjölken till 37 grader. Lös jästen i mjölken. Tillsätt fiberhusk och låt svalna ca 10 min.
  2. Lägg i fiberex, havregryn, lingonsylt, olja, salt och nästan allt det glutenfria mjölet. Spara lite mjöl till utbakning.
  3. Arbeta samman degen i en mixer ca 5 min. Låt degen jäsa under plastfolie ca 30 min.
  4. Strö lite mjöl på bakbordet och stjälp ut degen. Dela i 15 delar och forma till bullar. Lägg på plåt m bakplåtspapper eller i en muffinsform. Låt jäsa ca 30 min. sätt ugnen på 250 grader.
  5. Pensla bullarna med varmt vatten och strö på havregryn. Grädda i mitten av ugnen 10-12 min. Låt svalna på galler.

Share

No Comments

Leave a Reply