Sommartårta

Sommartårta

Servings

12

Prep

1 hr

Cook

35 min

Bottnar

Smör (rumsvarmt) 250 gr
Socker 1 dl
Mandelmassa (grovriven) 500 gr
Ägg 4 st
Majsmjöl 1 dl
Kardemumma (mortlad) ½ msk
Mandel (hackad, till formen) 1 ½ dl

sommartårta med lemoncurdgrädde och mandelkaka

topping/fyllning

Vispgrädde 4 dl
Mascarpone 250 gr
Lemoncurd 1 ½ dl
Jordgubbar 1 ½ liter

Directions

1. 175°, vispa smör och socker poröst med elvisp. Tillsätt övriga ingredienser till smeten.

2. Smörj och bröa en form, med finhackad mandel. Häll smeten i formen grädda i mitten ca 35 min låt svalna.

3. Vispa grädde och mascarpone fluffigt med elvisp, rör ner lemoncurden. Skär kakan i två bottnar, täck den undre med skivade jordgubbar, bred hälften av citrongrädden ovanpå. Lägg på den andra bottnen. Bred på resten av grädden. Toppa med jordgubbar.

 

Categories

Recipe By

Avatar

Share